اینورتر جدا از شبکه چیست؟
اینورتر جدا از شبکه نوع خاصی از اینورتر ها هستند که کار آن ها مثل سایر انواع اینورتر تبدیل جریان مستقیم (DC) را به متناوب (AC) است. اینورتر ها معمولاً در کنار دستگاه هایی که موتور الکتریکی دارند بکار رفته و ولتاژ و فرکانس را هم به اندازه نیاز دستگاه برقی تنظیم می کنند. با این حال یکی دیگر از کاربرد های مهم اینورتر، تبدیل برق DC تولید شده در شبکه های محلی مثل شبکه پنل های خورشیدی و توربین های بادی به برق AC و وارد کردن آن به شبکه برق سراسری است. چنین اینورتر هایی در دو دسته اینورتر های جدا از شبکه و متصل به آن قرار می گیرند. در ادامه مقاله با جزییات بیشتری درباره اینورتر جدا از شبکه و تفاوت آن با اینورتر های متصل به شبکه آشنا خواهیم شد.
اینورتر جدا از شبکه
همان طور که گفتیم اینورتر ها برق شبکه خارجی مثل شبکه را که از نوع مستقیم است به جریان متناوب تبدیل می کنند. این اینورتر ها، دارای باتری برای ذخیره برق هستند. به این ترتیب زمانی که منبع برق قطع است، می توان از برق باتری آنها استفاده کرد. به همین دلیل عملکرد آن ها پیوسته و بدون قطعی است.
شکل موج آن ها میتواند سینوسی یا شبه سینوسی یا شارژر دار باشد. اینورتر های سینوسی شکل موج آن ها شبه موج برق شهری است ولی کیفیت خروجی آن ها از برق شهری هم بهتر است. بهترین نوع اینورتر های جدا از شبکه همین دسته هستند. قیمت بیشتری دارند و در کنار وسایل حساس و مهم به کار می روند.
اینورتر های شبه سینوسی موج سینوسی کاملی ندارند بنابراین بازده آنها کمتر است. از این دستگاه ها در کاربرد هایی که حساسیت کمتری دارند استفاده میشود.
اینورتر های شارژر دار وقتی به برق شهری متصل می شوند باتری آنها نیز شارژ می شود. عملکرد آن ها شبیه دستگاه UPS است و وقتی برق شهری قطع شود میتوان از آن ها استفاده کرد.
اینورتر های جدا از شبکه، بیشتر در سیستم های برق کوچک مثلاً کاربرد های خانگی، در دفاتر اداری یا دستگاه هایی مثل سیستم برق رسانی خودرو به کار گرفته می شوند و نسبت به اینورتر های متصل به شبکه قیمت خیلی کمتری دارند. در بسیاری از باغ ها، مزارع و ساختمان های ویلایی و نیز در سیستم های برق اضطراری ساختمان ها برای تأمین برق از اینورتر های جدا از شبکه استفاده می شود.
تفاوت اینورتر جدا از شبکه و اینورتر متصل به شبکه
اینورتر های متصل نیز کار تبدیل جریان DC به AC را دارند اما آن ها جریان DC تولیدی در شبکه برق پنل های خورشیدی و توربین های بادی را به شبکه برق سراسری کشور تزریق می کنند. برخلاف اینورتر های جدا از شبکه که می توانند شکل سینوسی یا شبه سینوسی داشته باشند این اینورتر ها همگی موج سینوسی خالص دارند.
شدت عملکرد آن به شرایط محیطی وابسته است مثلاً در پنل های خورشیدی هرگاه میزان تابش آفتاب بیشتر باشد، برق تولیدی این اینورتر ها هم بیشتر است و در طول روز مقدار ثابتی نیست. در شب ها که عامل تولید برق مثلاً خورشید وجود ندارد یا روز هایی که باد نمی وزد این اینورتر ها برقی تولید نمی کنند. آنها برخلاف اینورتر های جدا از شبکه باتری ندارند. پس در چنین شرایطی عملاً بلا استفاده هستند.
اینورتر های متصل به شبکه، برقی که از طریق صفحات خورشیدی یا توربین های بادی تولید می شود را مستقیماً به شبکه برق سراسری وارد می کنند و با قطع شدن نور آفتاب یا باد، تولید برق در آنها نیز متوقف می شود اما در چنین شرایطی امکان استفاده از برق سراسری وجود دارد. با این حال وقتی از اینورتر جدا از شبکه استفاده شود، دیگر به هیچ عنوان امکان استفاده از برق شبکه سراسری وجود ندارد و باید از باتری استفاده شود.
از نظر میزان قیمت نیز اینورتر های متصل به شبکه به دلیل اینکه همیشه به صورت برخط کار می کنند و موارد امنیتی بیشتری در آنها به کار میرود گران قیمت تر هستند. در مقابل اینورتر های جدا از شبکه قیمت کمتری دارند با این حال راه اندازی آن ها در خانه می تواند چالش بر انگیز باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.