علت بوق زدن اینورتر یا سر و صدا کردن آن چیست؟ بررسی 6 علت اصلی سر و صدای اینورتر
اینورتر یا وارونگر یا درایو فرکانس متغیر بیشتر به عنوان تامین کننده برق اضطراری شناخته میشود. در صورتی که گستره کاربردهای آن بسیار وسیع است. به همین دلیل مشکلات بسیاری هنگام استفاده از این دستگاه به وقوع میپیوندد که منابع مختلفی میتواند داشته باشد. در این مطلب به شرح برخی از مهمترین مشکلات این وسیله میپردازیم که علت بوق زدن اینورتر است. پس با ما همراه باشید.
علت وجود سر و صدا در اینورتر
دستگاههای برقی در صورت مراقبت نامناسب یا استفاده به روشهای نادرست مشکلاتی ایجاد میکنند که به صورت سر و صدا یا نویز اضافه و یا بوق زدنهای مدوام بروز میکند. این مشکلات علتهای مختلفی میتواند داشته باشد. در ادامه چند مورد علت بوق زدن اینورتر و نویزهای مزاحم در آن را آوردهایم.
هشدار برای کاهش باتری
یکی از شایعترین علتهای بوق زدن مداوم اینورتر کاهش باتری است. در واقع اینورتر هشدار میدهد که باتری در حال تمام شدن است و دستگاه به زودی خاموش میشود. در این حالت به طور کلی دستگاه ۲ تا ۳ دقیقه بوق میزند و سپس خاموش میشود.
راه حل: در چنین شرایطی بهتر است هر چه سریعتر اینورتر را شارژ کنید. شارژ مجدد دستگاه ممکن است ۴ الی ۶ ساعت طول بکشد.
کابل باتری ناکافی
علت بوق زدن اینورتر میتواند اندازه ناکافی کابل باتری هم باشد. اندازه نامناسب یا ناکافی کابل باتری میتواند منجر به افت ولتاژ و در نهایت بوق زدن و هشدار اینورتر شود.
راه حل: در اولین فرصت اندازه کابل باتری را تغییر دهید. در چنین شرایطی برای عیب یابی اینورتر بهتر است در ابتدا با یک متخصص مشورت کرده و سپس اقدام به تعویض کابل کنید. برای خاموش کردن صدای هشدار میتوانید از طریق نرم افزار اینورتر گزینه صدای زنگ یو پی اس (UPS) را غیرفعال کنید.
جابجایی عملکرد روی باتری
یکی دیگر از شایعترین علتهای بوق زدن اینورتر جابجایی عملکرد دستگاه است. در واقع زمانی که واحد اصلی عملیات روی خط به عملکرد باتری منتقل میشود هشدار دستگاه روشن خواهد شد. در این حالت خروجیهای منبع تغذیه بر اساس باتری کار میکنند.
راه حل: مشکل شاخصی در این مورد رخ نداده و بعد از مدت کوتاهی صدای بوق دستگاه خود به خود خاموش میشود.
اضافه بار ظرفیت
وجود سر و صدا و فعال شدن هشدار یک اینورتر صنعتی میتواند به علت اضافه بار ظرفیت هم باشد. در حقیقت اگر از دستگاه بیش از میزان ظرفیت آن استفاده شود، شاهد چنین هشداری خواهید بود.
راه حل: برای رفع این مشکل و عیب یابی اینورتر باید هر چه سریعتر تجهیزات و وسایل سنگین و غیرضروری برداشته شود. به علاوه بهتر است به اندازه و ظرفیت اینورتر دقت کرده و دستگاهی با اندازه و ظرفیت مناسب خریداری کنید.
اتمام عمر باتری
گاهی اوقات باتریهای اینورتر بسیار قدیمی بوده و دیگر جوابگوی عملکرد دستگاه نیستند. در این حالت هم هشدار دستگاه روشن شده و منجر به بوق زدن مداوم اینورتر میشود.
راه حل: اگر باتریهای دستگاه تعویض شده و با باتریهای جدید و مناسبی جایگزین شود، مشکل بوق زدن و سر و صدای دستگاه حل خواهد شد.
عدم قبولی در تست های کارشناسی
اینورترها معمولا هر دو هفته یک بار مورد تست و ارزیابی کارشناسی قرار میگیرند. یکی دیگر از علتهای بوق زدن مداوم اینورتر میتواند این باشد که دستگاه تست تخصصی را رد شده و مشکلی داخل آن وجود دارد.
راه حل: توصیه میشود هر دو هفته یک بار میزان هماهنگی میان باتری و اینورتر و سایر اتصالات دستگاه توسط متخصص یا کارشناس مربوطه تست شده و در صورت عدم دریافت نمره قبولی، اقدامی جدی در راستای رفع مشکل انجام شود.
انواع بوق های هشدار و علت بوق زدن اینورتر
نوع صدای بوق هشدار در یک اینورتر صنعتی معمولا نشان دهنده نوع مشکل است و کسی که به انواع این بوقها آشنا باشد میتواند هر چه سریعتر نسبت به عیب یابی اینورتر اقدام کند. برخی از انواع بوقها و علت بوق زدن اینورتر عبارتند از:
- ۴ بوق در هر ۳۰ ثانیه معمولا نشان دهنده تغییر عملکرد خط اصلی دستگاه به باتری است.
- بوقهای پی در پی میتواند نشان دهنده ضعیف شدن باتری باشد.
- بوق ثابت معمولا زمانی رخ میدهد که اضافه بار زیادی در دستگاه به وجود آمده باشد.
- بوق زدن سریع به مدت ۱ دقیقه در هر ۴ یا ۵ ساعت نشان دهنده هشدار برای تعویض باتری است.
- ۱ بوق و تکرار آن در هر ۵ ثانیه ولتاژ کم دستگاه را نشان میدهد.
اینورتر صنعتی و خانگی انواع مختلف دارد. از دستگاههای خارجی گرفته تا ایرانی که با کیفیت عملکرد و قیمتهای مختلف در بازار موجود است. قیمت اینورترهای خارجی در مقایسه با انواع ایرانی بالاتر است. در واقع خرید اینورتر ایرانی به صرفهتر بوده و تعویض و تعمیر قطعات آن سادهتر خواهد بود. گفتنی است اینورترهای ایرانی از دیدگاه کیفیت عملکرد نیز با انواع خارجی آن قابل مقایسه هستند.
در نهایت اگر روشهای فوق هم نتوانست علت بوق زدن اینورتر شما را توضیح دهد، بهتر است با یک متخصص تماس گرفته و از او بخواهید از نزدیک کابلها و اتصالات دستگاه را به دقت بررسی کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.