برق اضطراری یا همان یو پی اس آسانسور
امروزه در اکثر ساختمانهای بیشتر از سه طبقه و حتی دو طبقه از آسانسور استفاده میشود این وسیله به گونهای همگانی شده که نبود آن به شدت در خانههای چند طبقه و دارای راه پله حس میشود اما افراد بسیاری نمیتوانند بر ترس خود غلبه کنند و از این وسیله استفاده کنند بیشتر ترس آنها نیز به دلیل رخ دادن مشکلاتی نظیر گیر کردن و یا سقوط آسانسور است که سقوط آسانسور اصولا تنها در فیلمها رخ میدهد و واقعیت چندانی ندارد زیرا با پاره شدن یک کابل کابلهای دیگر آسانسور اتاقک را نگه می دارند و مانع از سقوط آن میشوند پس تنها ترسی که باقی میماند ثابت ماندن و گیر کردن آسانسور بین طبقات است. پس با شرکت سنابرق توان که تولید کننده اینورتر ایرانی می باشد همراه باشید و درباره یو پی اس آسانسور اطلاعات بیشتری کسب کنید.
یکی از دلایلی که آسانسور در طبقات گیر میکند قطع ناگهانی برق میباشد که باعث میشود آسانسور نتواند مسیر را طی کند که در این صورت به هیچ وجه امکان خارج شدن افراد از آسانسور وجود ندارد زیرا سیستم آسانسور با جریان برق کار میکند و در صورت قطع برق دکمههای آسانسور عمل نخواهند کرد که حتی افراد بتوانند از دکمه خروج اضطراری و باز کردن درب آسانسور استفاده کنند در چنین شرایط یو پی اس (منبع تغذیه اضطراری) آسانسور به کمک میآید که حالت آفلاین دارد و مانند یک باتری شارژ شده عمل میکند که تا مدتی جریان برق ذخیره شده را به آسانسور میرساند.
باتری آسانسور در زمان قطع جریان برق تنها میتواند نیروی مورد نیاز برای رسیدن به نزدیکترین طبقه را فراهم کند و تقریبا ۱ الی ۲ سال دوام دارد. زمان برق دهی یو پی اس تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله تعدا باتریها، آمپر، شارژر و توان مصرفی است ، توان مصرفی یو پی اس به مشخصات آسانسور بستگی دارد.
کارکرد یو پی اس آسانسور (سیستم بلک اوت)
با قطع جریان برق و متوقف شدن آسانسور تقریبا ۱۵ الی ۲۰ ثانیه طول میکشد تا عملکرد یو پی اس آغاز شود و شروع به کار کند همچنین با وصل شدن مجدد جریان برق یو پی اس در حالت شارژ قرار میگیرد تا برای دفعات بعد مجددا مورد استفاده قرار گیرد.
در زمانی که جریان برق وجود دارد و آسانسور به آن متصل است باتری یو پی اس شارژ میشود و اینورتر تک فاز یا سه فاز به باتری متصل نیست اما وقتی جریان برق دچار اشکال میشود آسانسور به اینورتر صنعتی ایرانی متصل میشود و اینورتر از باتری یو پی اس تغذیه میکند. قسمتهای اصلی یو پی اس عبارتند از رکتیفایر، باتری و اینورتر و سوئیچ، عمر متوسط یو پی اس بین ۴ تا ۶ سال است. علاوه بر همه موارد گفته شده یو پی اس در زمان اختلالات جریان برق و نویزها از سیستم داخلی آسانسور محافظت میکند و طول عمر آن را افزایش میدهد.
ویژگی یو پی اس آسانسور
1_ به صورت اتوماتیک عمل میکند و با قطع جریان برق سریعا وارد عمل میشود بدون اینکه انسانی وارد عمل شود.
2_ اندازه یو پی اس به گونهای طراحی شده که کمترین مکان را اشغال کند تا بتواند در هر جایی مورد استفاده قرار گیرد.
3_ منبع تغذیه یو پی اس جریان برق است و این از امتیازات مثبت آن محسوب میشود زیرا استفاده از منابع تغذیه دیگر احتمال ایجاد آتش سوزی را قوی میکنند.
4_ هیچ گونه آلودگی صوتی و محیطی برای محیط زیست ندارند زیرا بدون بو و صدا هستند.
5_ در آپارتمانهای تجاری که درصد رفتوآمد بسیار بیشتر از آپارتمانهای مسکونی است نیز این دستگاه کارآمد است زیرا سیستم تولید برق آن از ظرفیت بالایی برخوردار است یعنی میتواند مدت زیادی آسانسور را بدون وجود جریان برق به حرکت درآورد که البته در زمینه یوپیاس انواعی دارد و مدت زمان نگهداری شارژ بستگی به مدل آن دارد.
انتخاب یو پی اس مناسب برای آسانسور به عوامل مختلفی از جمله مدت زمان برق دهی، ظرفیت موتور آسانسور و نوع آسانسور بستگی دارد.
انواع یو پی اس
مدل آفلاین
فعالیت این مدل فقط در زمان قطع جریان برق اتفاق میافتد.
مدل آنلاین
این مدل بیشتر نقش محافظ آسانسور را ایفا میکند به این صورت که حریان برق شهری توسط رکتیفایر و اینورتر آسانسور تبدیل به جریان متناوب میشود و از این طریق ولتاژ ورودی به آسانسور را کنترل میکند و جریان برق وارد آسانسور میشود.
مدل لاین اینتر اکتیو
در این مدل با قطع جریان برق، برق مورد نیاز از طریق یو پی اس تامین میشود تا مشکل نوسانات برطرف شود تا آسیبی به آسانسور وارد نشود.
تفاوت ژنراتور با یو پی اس
ژنراتورها (موتور برق) کارایی مشابه یو پی اس دارند اما به چند دلیل کمتر مورد استفاده قرار میگیرند اول اینکه با ایجاد سروصدا همراه هستند و آلودگی صوتی ایجاد میکنند دوم اینکه برای تامین سوخت مورد نیاز احتیاج به یک مخزن دارند که این مخزن نیز به فضایی برای قرار گرفتن نیازمند است و سوم اینکه هنگام قطع برق ژنراتورها برخلاف یو پی اس با وقفه شروع به کار میکنند.
جمعبندی نهایی
آسانسور بدون یو پی اس احتمال تلفات انسانی را افزایش میدهد زیرا با ایستادن ناگهانی آسانسور در صورتی که افرادی داخل آن باشند باعث وارد شدن شوک میشود که اگر این مشکل حل نشود از آنجایی که هوایی به داخل اتاقک آسانسور راه نمییابد طی یک مدت زمان نه چندان طولانی اکسیژن داخل اتاقک تمام میشود و باعث بروز مشکل میشود. در نتیجه این دستگاه نقش حیاتی در سیستم آسانسور ایفا میکند که نباید آن را نادیده گرفت.
همچنین باید بدانید که، یو پی اس آسانسور نقشی غیر قابل انکار در سیستم آسانسور ایفا میکند که نمیتوان از اهمیت آن چشمپوشی کرد زیرا قابلیت آسانسور را افزایش میدهد و سیستم آن را تقویت میکند که در واقع آسانسور بدون این قابلیت ناقص است و امکان اینکه بدون این قابلیت بلااستفاده بماند زیاد است پس حذف یو پی اس از سیستم آسانسور مانند این است که سازندگان آسانسور خودشان با دستان خودشان مشتریان خود را از صحنه حذف کنند و حذف مشتریان یعنی از دست دادن سرمایه که سرمایه تنها مادی نیست وفاداری مشتری نوعی سرمایه محسوب میشود پس حذف یو پی اس از آسانسور یا اختلال در روند عملکرد آن پایان دنیای اتاق صعود (آسانسور) خواهد بود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.