معرفی تجهیزات جانبی اینورتر
با توجه مکانیزه شدن و الکتریکی شدن بسیاری از وسایل روزمره زندگی، نیاز به اینورترها نسبت به قبل افزایش چشمگیری داشته است و با توجه به فضای رقابتی موجود بین تولیدکنندگان اینورتر ها، این وسایل پرکاربرد توانایی های بیشتری را نسبت به قبل دارا می باشند. بنابراین، با توجه به شرکت تولید کننده، اینورتر ها قابلیت ها و در نتیجه وسایل جانبی متفاوتی را دارا می باشند. اما در این مقاله سعی می شود تا شما را با لوازم جانبی اینورتر ها که مشترک بین انواع اینورترها می باشد آشنا کنیم.
کابل اولین لوازم جانبی اینورتر
به عنوان اولین تجهیزات جانبی که ساختار اینورتر را کامل می کند، می توانیم به کابل اشاره کنیم. کابل های انتقال سیگنال های کنترلی معمولا از جمله لوازم جانبی اینورتر می باشند که تولید کننده اینورتر همراه با محصول به مشتریان تحویل می دهند.
مدارشکن یا Breaker
به منظور حفاظت از اینورتر تک فاز یا اینورتر سه فاز، وجود یک مدارشکن (Breaker) بین ترمینال های برق شبکه و اینورتر توصیه می شود. در واقع با توجه به یوزرمنیوال محصولات شرکت های مختلف، این قطعه از تجهیزات جانبی اینورتر می تواند جزئی از استانداردهای آن شرکت می باشد و در صورت عدم نصب این قطعه، اینورتر صنعتی ایرانی می تواند در برابر جریان های اتصال کوتاه آسیب پذیر باشد. اتصال در مدار زمین دستگاه، علاوه بر آسیب به دستگاه می تواند منجر به آتش سوزی و آسیب به سایر بخش های یک ساختمان و یا یک مرکز صنعتی شود.
چوک ورودی (Input Reactor)
چوک ها معمولا یک بوبین سیم پیچی می باشد که وظیفه آن محدود کردن جریان و از بین بردن نویز ها و هارمونیک های فرکانس بالا در سمت ورودی اینورتر می باشد. این قطعه از لوازم جانبی اینورتر را معمولا بین مدارشکن برق ورودی و درایو یا همان اینورتر نصب می کنند.
مقاله مرتبط: تفاوت اینورتر و درایو
چوک DC (DC Reactor)
در طراحی اینورتر، معمولا برای این قطعه ترمینال های جداگانه ای در نظر گرفته می شود و می بایست قبل از راه اندازی موتور و اینورتر، این قطعه در جای مشخص شده نصب شود. در واقع این قطعه به بهبود کیفیت ولتاژ خروجی کمک می کند. به تعبیر دیگر هدف از طراحی و نصب آن در مدار، حذف هارمونیک های فرکانس بالا می باشد. با نصب چوک ورودی و چوک DC سعی بر حذف کامل تر و حفاظت دقیق تر از شبکه و اینورتر و خصوصا خازن های لینک DC می شود.
فیلتر ورودی (Input Filter)
این قطعه که بین چوک ورودی و اینورتر نصب می شود، وظیفه آن محدود کردن نویزهای الکترومغناطیسی ناشی از اینورتر می باشد. در واقع این قطعه از تجهیزات جانبی اینورتر از ورود نویزها به شبکه برق ساختمان یا مرکز صنعتی جلوگیری می کند. در مورد نصب باید توجه شود که این قطعه در نزدیکترین جای ممکن به ترمینال های ورودی اینورتر نصب شود.
مقاومت ترمز (Braking Resistor)
بسیاری پیش می آید که در هنگام کاهش سرعت موتور، ماشین به صوت ژنراتوری عمل می کند و توان الکتریکی به سمت اینورتر می فرستد که می بایست با طراحی مقاوت های حالت ترمزی، از ورود این توان تولیدی به اینورتر جلوگیری شود که این به کمتر شود زمان کاهش سرعت موتور کمک می کند.
فیلتر خروجی (Output Filter)
پس از تنظیم جریان و ولتاژ توسط اینورتر، می بایست این توان را از طریق کابل ها به موتور رسانده شود که با وجود کابلهای سایر بخش ها و وجود دستگاه های مختلف در یک محیط صنعتی، قبل از تحویل این توان به موتور، اختلالات ناشی از کابل ها و دستگاه های مختلف گرفته شود. برای این منظور، نصب یک فیلتر خروجی برای اینورتر مورد نظر توصیه می شود.
چوک خروجی (Output Reactor) آخرین تجهیزات جانبی اینورتر
به منظور انتقال ولتاژ و جریان خروجی اینورتر به فواصل نسبتا طولانی، می بایست از چوک خروجی استفاده شود. این قطعه از تجهیزات جانبی اینورتر، اضافه ولتاژهای لحظه ای ناشی از روشن و خاموش شدن کلیدهای قدرت را محدود می کند و به ایمنی سیستم کمک می کند. این قطعه می بایست قبل از تحویل توان به موتور و در آخرین مرحله نصب شود.
در پایان این مقاله، امیدواریم تا توانسته باشیم شما را با انواع لوازم جانبی اینورتر آشنا ساخته باشیم و این مقاله مورد استفاده شما قرار بگیرد.
مقاله پیشنهادی: طرز کار اینورتر
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.